Kyllingvinger/klubber med deilig marinade

Dette er så enkelt, godt og absolutt noe hele familien setter pris på. Sett av 10 min kvelden før, så får du et smakelig måltid dagen etter.

Du trenger

  • 1kg kyllingvinger/klubber
  • 1-1,5dl soyasaus (gluten/sukkerfri)
  • 2ss sukrin gold
  • 1ss sambal oelek
  • 0,5dl rapsolje
  • 2ts red currypaste
  • 2ts løkgranulat/løkpulver
  • 1ss røkt paprikapulver
  • Grønnkålmix (annen salatblanding)

Slik gjør du

Start kvelden før, eller i hvert fall slik at kjøttet får ligge i marinade så lenge som mulig (minst 4t).

Soyasaus, sambal oelek, sukker, olje, currypaste og krydder blandes godt sammen. Ha gjerne dette i en tett pose og legg kylling oppi. La ligge kjølig natten over, eller minst 4t, vend gjerne på/rist posen innimellom.

Forvarm ovnen på 180grader varmluft og finn frem ei ildfast form med passende størrelse. Fordel kylling med marinaden og sett inn midt i ovnen.

Etter 15 min snur du på kyllingen og setter på grillfunksjon i ca 3-5 min. Følg med så det ikke svir seg

Wok grønnkålmix i ca 3 min, eller lag en deilig salat til.

Falt i smak hos store og små her hjemme.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg