I dette innlegget er det tilbehøret som virkelig gjør retten. En deilig kremet grønnsaksblanding med et sting gjør virkelig susen. I tillegg får kanskje du brukt grønnsaker som ligger i kjøleskapet, og her har jeg valgt å bruke aubergine.
Du trenger
- 4 store kyllinglår
- 1 aubergine
- 1 gul løk
- 4 stilker stangselleri
- 2 fedd hvitløk
- 1 chili
- 1 lite blomkålhode (1/2 stort)
- 1 liten knutekål
- 1,5dl seterrømme
- 2ts Green currypaste
- 2ss estragon
- Salt og pepper etter smak
- Mini plommetomat
- Olje til steking
- Koriander som garnityr
Slik gjør du
Start med å klargjøre kyllinglårene. Krydre med det du liker, her var det mine 2 minisjefer som ønsket grillkryddermiks. Legg lårene i en stor smurt ildfast form med skinnsiden opp. Inn midt i ovnen med 180grader varmluft i ca 20-30 min avhengig av størrelse. Øs gjerne over stekekraft med jevne mellomrom de siste 10 min.
Anbefalt hviletid er 10 min, ta lårene ut når du har fått tilsatt alle grønnsakene i panna.
Finhakk chili og hvitløk, løk og stangselleri i terninger. Varm opp wokpanna og tilsett litt olje. Fres grønnsakene blankt.
Mens grønnsakene i wokgryta freser, kutter du blomkål i små buketter og knutekål og aubergine i terninger (ca 3x3cm), tilsett dette i resten av grønnsakene sammen med litt salt, pepper og estragon. Vend godt og skru ned plata.
(Ta ut kyllinglår og la de få hvile)
La grønnsakene få småputre vekselsvis med/uten lokk i ca 10 min på svak varme.
Mens grønnsakene stekes ferdig, rører du sammen rømme og currypaste og tilsetter i panna. Vend godt om og la dette varmes opp og trekke inn smaker før servering.
Serveres med mini plommetomat, kanskje litt grønt som garnityr.
Vel bekomme!
Nam, det så godt ut! Takk for oppskrift 🙂
Bare hyggelig 🤗 Håper det faller i smak 👍