Kyllinglår med kremet smaksrikt tilbehør

I dette innlegget er det tilbehøret som virkelig gjør retten. En deilig kremet grønnsaksblanding med et sting gjør virkelig susen. I tillegg får kanskje du brukt grønnsaker som ligger i kjøleskapet, og her har jeg valgt å bruke aubergine.

Du trenger

  • 4 store kyllinglår
  • 1 aubergine
  • 1 gul løk
  • 4 stilker stangselleri
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 1 lite blomkålhode (1/2 stort)
  • 1 liten knutekål
  • 1,5dl seterrømme
  • 2ts Green currypaste
  • 2ss estragon
  • Salt og pepper etter smak
  • Mini plommetomat
  • Olje til steking
  • Koriander som garnityr

Slik gjør du

Start med å klargjøre kyllinglårene. Krydre med det du liker, her var det mine 2 minisjefer som ønsket grillkryddermiks. Legg lårene i en stor smurt ildfast form med skinnsiden opp. Inn midt i ovnen med 180grader varmluft i ca 20-30 min avhengig av størrelse. Øs gjerne over stekekraft med jevne mellomrom de siste 10 min.

Anbefalt hviletid er 10 min, ta lårene ut når du har fått tilsatt alle grønnsakene i panna.

Finhakk chili og hvitløk, løk og stangselleri i terninger. Varm opp wokpanna og tilsett litt olje. Fres grønnsakene blankt.

Mens grønnsakene i wokgryta freser, kutter du blomkål i små buketter og knutekål og aubergine i terninger (ca 3x3cm), tilsett dette i resten av grønnsakene sammen med litt salt, pepper og estragon. Vend godt og skru ned plata.

(Ta ut kyllinglår og la de få hvile)

La grønnsakene få småputre vekselsvis med/uten lokk i ca 10 min på svak varme.

Mens grønnsakene stekes ferdig, rører du sammen rømme og currypaste og tilsetter i panna. Vend godt om og la dette varmes opp og trekke inn smaker før servering.

Serveres med mini plommetomat, kanskje litt grønt som garnityr.

Vel bekomme!

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg