Denne retten er veldig god, med mye smaker og er samtidig veldig sunn. Om du ikke liker styrke i maten, kan mengde hvitløk minskes og sambal oelek sløyfes.
Du trenger:
- 600g kyllingfilet
- Ca 4dl kokosmelk
- 1 blomkålhode
- 1 hjertesalat
- Cherrytomater
- Agurk
- 2fedd hvitløk
- 2-3 stilker frisk rosmarin
- Salt og pepper
- Smør til bruning
- 1toppet ts sambal oelek
- 2ts red currypaste
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200gr varmluft, og varm en stekepanne. Kyllingfileter brunes i stekepanna med smør og krydres med salt og pepper. Bland ut kokosmelk med sambal oelek og red currypaste. Dette has i en ildfast form sammen med noen stilker rosmarin og finhakket hvitløk. Når filetene er ferdig brunet, legges de nedi formen og settes i ovnen i ca 20min. Kok blomkål i lettsaltet vann i ca 7 min.
Serveres med noen blader hjertesalat, skiver av agurk og cherrytomater.
Det er mulig du har en del saus igjen i formen, denne tar jeg vare på i en lukket boks i kjøleskapet til restemiddag.