Er du heldig å få tak i kveitefilet, anbefaler jeg denne retten på det sterkeste.
Sammensetningen passer godt til annen fast hvit fisk også.
Du trenger
- 700g kveitefilet
- 1/2 stort hodekål eller nykål
- 1 stor bunt asparges
- 1 stor bunt reddiker
- 1 boks lodderogn
- 1 sitron
- 1 neve gressløk
- 50g smør
- Smør til steking
- Salt og pepper etter smak
Slik gjør du
Gjør klar kveitefilet, salte og pepre lett. Fisken kan fint grilles eller stekes i stekepanna.
Kål kuttes i strimler. Asparges “knekkes” bunnen av der hvor stilken finner det naturlig, deretter delte jeg de i 2-3 biter på skrå. Redikkene vaskes og skjæres i skiver.
Grønnsakene ble saltet litt og dampet under lokk i ca 3 minutter mens kveita ble stekt.
Jeg stekte kveita i godt smør på relativt høy varme (7 av 9) kun 3 min på hver side til du ser kjøttet starter å flake seg. Sett til side mens du lager gressløksmør.
Smelt smør i ei lita kjele og la det gjerne bli nøttebrunt, tilsett finhakket gressløk og saft av 1/2sitron rett før servering.
Serveres som på bildet, med deilig lodderogn på toppen.