Kveite med dampede grønnsaker

Er du heldig å få tak i kveitefilet, anbefaler jeg denne retten på det sterkeste.

Sammensetningen passer godt til annen fast hvit fisk også.

Du trenger 

  • 700g kveitefilet
  • 1/2 stort hodekål eller nykål
  • 1 stor bunt asparges
  • 1 stor bunt reddiker
  • 1 boks lodderogn
  • 1 sitron
  • 1 neve gressløk
  • 50g smør
  • Smør til steking
  • Salt og pepper etter smak
Kveite med dampede grønnsaker

Slik gjør du

Gjør klar kveitefilet, salte og pepre lett. Fisken kan fint grilles eller stekes i stekepanna.

Kål kuttes i strimler. Asparges “knekkes” bunnen av der hvor stilken finner det naturlig, deretter delte jeg de i 2-3 biter på skrå. Redikkene vaskes og skjæres i skiver.

Grønnsakene ble saltet litt og dampet under lokk i ca 3 minutter mens kveita ble stekt.

Jeg stekte kveita i godt smør på relativt høy varme (7 av 9) kun 3 min på hver side til du ser kjøttet starter å flake seg. Sett til side mens du lager gressløksmør.

Smelt smør i ei lita kjele og la det gjerne bli nøttebrunt, tilsett finhakket gressløk og saft av 1/2sitron rett før servering.

Serveres som på bildet, med deilig lodderogn på toppen.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg