Tradisjonsrik kost her til lands er knoke, både røkt og lettsaltet. Begge deler kan fint brukes til denne versjonen.
Suppen er basert på 2 middager for 4 personer.
Du trenger
- 2 knoker
- 1 sellerirot
- 1 knutekål
- 1 blomkål
- 1 purre
- 4-6 stilker stangselleri
- 1 pose minigulrøtter
- 2 stk gul løk
- 1 chili
- 4 fedd hvitløk
- 3dl kremfløte
- Salt og pepper (smakes til)
Slik gjør du
Knokene skal kokes møre i en stor kjele. Ha godt med vann i kjelen, ha gjerne laurbærblad og hele pepperkorn med i kjelen. Jeg lot mine koke i minst 3t. Sjekk om vannet blir veldig salt etter et par timer, hell eventuelt av og tilsett nytt vann.
Når knokene er ferdige, lar du de avkjøles før du renser for fett og bein. Del kjøttet i passende strimler og sett til side, ta vare på kraften.
Rens og kutt grønnsaker i passende biter. Ta vare på det grønne fra purreløken, halve chilien og halvparten av blomkålen. I supper bruker jeg rot og friske blader fra blomkål, ikke bare bukettene.
Ha grønnsakene i en passelig stor kjele, min var på 5L. Dekk halvparten med vann, og øs oppi kokekraft fra knokene til det nesten dekker grønnsakene. Kokes mørt i ca 15-20 minutter før du bruker en stavmikser og kjører det til en fyldig suppe. Smak til med salt og pepper før du tilsetter blomkålbukettene, la dette få trekke i 5-10 minutter før fløte og kjøtt tilsettes. Hakk chili og det grønne fra purren i fine biter, som kan has på tallerken ved servering.
Nydelig godt!