Sjømat og fisk er så godt, og sammen med en spicy kremet saus og en crispy salat så er det en nydelig middag!
Du trenger
- 1 nett blåskjell
- 500g lettsaltet torsk (u/skinn & ben)
- 1/4 stort hode nykål
- 1/4 stor fennikel
- 1/2 paprika
- 1 stor nepe
- 1 finhakket chili uten frø
- 3-4 fedd finhakket hvitløk
- 2 reddiker i tynne skiver
- 2-3 ss Hvitvinseddik
- 70g smør
- 4dl fløte/3dl (boks) kokosmelk
- 1 stor ts red curry
- 2 finhakket sjarlottløk
- 1 kvast finhakket dill
- Feldsalat (pose fra Bama)
Slik gjør du
Start med nykål -og fennikelsalaten. Skjær og skyll nykål, paprika, nepe, reddik og fennikel i fine strimler. Tilsett finhakket dill, og 1ts hvitvinseddik om ønskelig. (Kan fint erstattes med litt sitronsaft) Sett kjølig mens resten av retten klargjøres.
Skyll og vask blåskjell, kast dårlige skjell. (De som ikke lukker seg etter et par kakk i benken, eller som er knust). Legg i en bolle. Skyll og tørk fisken før den deles i passende stykker. Om du ikke får tak i skinn og befri torsk, anbefales det å ta av skinnet og fjerne ben.
Kutt opp løk, hvitløk og chili. Smelt 50g smør i ei stor panne/kjele og tilsett løk og chili, samt hvitvinseddik. La dette få redusere før du tilsetter red curry og fløte. Pass på å røre ut curryen. Når blandingen oppnår kokepunktet, har du oppi blåskjell og la dette få dampe/trekke i ca 5 min under lokk.
Vend om og ha oppi 20g smør, og biter av torsk. Ha på lokk og skru av plata. La dette stå i ytterligere 5-7min mens du dekker bordet og finner frem salater.
Vel bekomme!