Kraft på rekeskall/skalldyr

Deilig kraft til bruk i supper og sauser gjør ofte en hel rett 😊

Denne gang er det brukt skall fra reker, men her kan du bruke annet skalldyr som du eventuelt skulle ha tilgjengelig. Prøv også med blåskjell i tillegg 🤩

Jeg fikk omtrentlig 1,5L kraft fra denne oppskriften.

Du trenger

  • 1kg rekeskall
  • 1dl olje
  • 2ss hakket ingefær
  • 1ss hakket chili
  • 2 fedd hvitløk hakket
  • 1 stangselleri
  • 1/2 purre (nederste del)
  • 1/2 fennikel
  • 1 neve fersk timian

 

Slik gjør du

Bruk en passelig stor gryte og varm opp olje, fres rekeskallene med chili, hvitløk og ingefær et par minutter mens du deler opp fennikel, stangselleri og purreløk i passelige biter. Tilsett det grønne i gryta og rør om før du fyller opp med vann så det dekker blandingen. Ha oppi en neve med timian og la det få et oppkok.

PS: Bruker du ferske blåskjell, tar du de ut når de er ferdige og kan tilsettes i retten 🥰

Dette skal få stå og småputre i 1,5-2t før kraften siles gjennom en sikt 😊

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg