Kokosmuffins med blåbær

Kokosmuffins med blåbær

Litt bakst må vi ha, også på lavkarbo. Jeg er ikke noe særlig til baker, så det er ikke ofte jeg finner på en oppskrift og får det til. Litt annerledes er det å tenke når man skal unngå karbohydrater også. Disse er superenkle å lage, supersaftige og med deilig smak av både kokos og blåbær!

PS! Disse er da både glutenfrie og laktosefri uten topping 🥰

Røren gir nok til ca 20 små muffins.

Du trenger

  • 130g kokossmør/fett
  • Ca 1,5 dl kokosmel  (etter konsistens)
  • 0,7dl sukrin
  • 0,7dl sukrin Gold
  • 5 store egg/ 6 små
  • 2,5dl kokosmelk
  • 1ts salt
  • 2ts bakepulver
  • 2ts vaniljepulver
  • 200g ferske blåbær
  • Kokos som topping

Slik gjør du

Forvarm ovnen (varmluft) på 170grader, eventuelt 180grader med over/undervarme.

Temperer smør og pisk dette godt sammen med salt og søtning.

Tilsett ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg. Ha så i halvparten av kokosmelet, bakepulver og vaniljepulver. Pisk godt sammen og ha i kokosmelken under omrøring. Til slutt røres kokosmel inn litt om gangen, denne tykner raskt så det er ikke sikkert du trenger alt. Røren skal være både saftig og porøs, men ikke helt flytende.

(Se bildet under)

Bruk spiseskjeer og fordel i muffinsformer, ha blåbær både under og oppå muffinsen.

Stekes midt i ovnen i ca 20-25min.

(Jeg tok ut etter 23 minutter på varmluft)

Avkjøl og serveres med litt kokos og ferske blåbær. Eventuelt topp det hele med pisket sukrinmelis og philadelphia-ost.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg