Kjøttdeigform med grønn mos

Vi elsker middager som kan lages i form, det er enkelt og smakfullt 🤗

Jeg fant spinat på tilbud, og ville inkludere dette i retten. Resultatet ble artig og veldig godt!

 

Kjøttdeigform med grønn mos

Du trenger

  • 800g kjøttdeig (jeg har brukt kylling)
  • 1 stor pose frisk spinat
  • 1stor sellerirot
  • 1 squash
  • 1 rød paprika
  • Cherrytomater
  • 2 bokser finhakket tomat
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • Krydderblanding til kjøttet
  • Pizzakrydder til tomatsausen
  • 1ts sambal oelek
  • 1,5 dl kokosmelk
  • Olje til steking
  • 2ss smør
  • Ost til topping

Slik gjør du

Start med å steke kjøttdeig i litt olje og krydre etter smak. Jeg har brukt 2ts salt, 1ts sort pepper, 4ts paprikapulver. Sett kjøttet til side.

Fres finhakket hvitløk og sjalottløk i litt olje, tilsett så pizzakrydder og hakkede tomater. Kok opp og rør inn sambal oelek og kokosmelk. La dette simre sammen på svak varme mens du gjør klar selleriroten.

Kutt sellerirot i passende biter og kok dette i ca 10min. Sil av vannet og tilsett halvparten av spinaten sammen med smøret. Sett dette tilbake på platen som står på minimum. La dette få dampet litt før du kjører dette med en stavmikser til en grønn mos.

Grønn sellerirotmos

Vend inn kjøttdeig og spinat i tomatsausen og fordel i en stor ildfast form, fordel grønnsaksmosen over og topp til slutt med revet ost.

Stekes i ovnen på 200grader i 30 min.

Serveres med strimlet squash, paprika og tomater.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg