Kebab er herlig kosemat, og det er faktisk veldig enkelt å lage selv! Kunsten er krydderblandingen både i marinering og til sausen.
Oppskriften passer til en familie på 4
Du trenger til marinering av kjøttet
- 700g strimlet kjøtt (gjerne lam)
- 2dl rapsolje
- 3ss spisskumin
- 2ss tørket oregano
- 2ss pepper
- 1ss salt
- 2ss hvitløkspulver
- 1ss chilikrydder
- 1ss kanel
- 3-4ss paprikapulver
- 1ss gurkemeie
- 1ss malt koriander
Bland alt det tørre i en bolle, jeg fikk litt til overs og kan brukes under steking senere. Legg kjøttet over i en bolle e.l. og massér krydder inn sammen med olje. Sett kjølig noen timer (helst over natten).
Kebabsaus
- 2,5dl sukkerfri proteinyoghurt
- 1dl majones
- 2ss sukkerfri ketchup
- 1ss spisskumin
- 1ss garam masala
- 4fedd finhakket hvitløk
- 1 neve finhakket koriander
- 1 finhakket chili (kan reduseres)
- 1ss sitronsaft
- 1,5 ts salt
- 1,5ts pepper
- 2ss lake fra sylteagurk
Bland sammen alle ingredienser, og sett kjølig. Smak til etter hvert om det trengs mer krydder eller yoghurt.
Tilberedning
Kjøttet freses lett i ei panne, pass på å smake et par biter for å se om du trenger å bruke noe ekstra fra krydderblandingen. Du kan ovnsbakte noen sellerirotstrimler og en salat ved siden mens kjøttet steker.
Jeg har brukt isbergsalat, tomater, reddik, agurk, oliven og fetaost.