Kebabtallerken

Kebab er herlig kosemat, og det er faktisk veldig enkelt å lage selv! Kunsten er krydderblandingen både i marinering og til sausen. 

Oppskriften passer til en familie på 4

Du trenger til marinering av kjøttet

  • 700g strimlet kjøtt (gjerne lam)
  • 2dl rapsolje
  • 3ss spisskumin
  • 2ss tørket oregano
  • 2ss pepper
  • 1ss salt
  • 2ss hvitløkspulver
  • 1ss chilikrydder
  • 1ss kanel
  • 3-4ss paprikapulver
  • 1ss gurkemeie
  • 1ss malt koriander

Bland alt det tørre i en bolle, jeg fikk litt til overs og kan brukes under steking senere. Legg kjøttet over i en bolle e.l. og massér krydder inn sammen med olje. Sett kjølig noen timer (helst over natten).

Kebabsaus

  • 2,5dl sukkerfri proteinyoghurt
  • 1dl majones
  • 2ss sukkerfri ketchup
  • 1ss spisskumin
  • 1ss garam masala
  • 4fedd finhakket hvitløk
  • 1 neve finhakket koriander
  • 1 finhakket chili (kan reduseres)
  • 1ss sitronsaft
  • 1,5 ts salt
  • 1,5ts pepper
  • 2ss lake fra sylteagurk

Bland sammen alle ingredienser, og sett kjølig. Smak til etter hvert om det trengs mer krydder eller yoghurt.

Tilberedning

Kjøttet freses lett i ei panne, pass på å smake et par biter for å se om du trenger å bruke noe ekstra fra krydderblandingen. Du kan ovnsbakte noen sellerirotstrimler og en salat ved siden mens kjøttet steker. 

Jeg har brukt isbergsalat, tomater, reddik, agurk, oliven og fetaost.

Kebabsaus
Kebabtallerken 
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg