Kalv i støpejernsgryte

Vinterhalvåret er virkelig tiden for smaksrike gryter, og denne gryta er intet unntak.

Sausen ble så god at jeg kunne drukket den fra et krus, jeg må virkelig anbefale deg å teste! Jeg har brukt kalvekjøtt, som allerede er mørt, men om du ønsker å bruke annet grytekjøtt må du kanskje beregne mer koketidtid for at kjøttet blir mørt 😊

Dette er gryte laget for 2 dager til en familie på 4.

Du trenger 

  • 1,2kg renskåret kalvekjøtt
  • 3pk hakkede tomater
  • 3dl kremfløte
  • 3 poser knaskerøtter
  • 6 store sjalottløk
  • 6-8 fedd hvitløk
  • 2 pastinakk
  • 1 stor brokkoli
  • 1 hokkaidogresskar
  • 100g smør
  • 1-2ss sambal oelek
  • 5 stjerneanis
  • 2ts malt kanel/1 kanelstang
  • Salt og pepper
  • 2dl vann
  • 1dl kraft/buljong
  • 3ss sukrin fibersirup Gold

Slik gjør du

Finn frem jerngryte med lokk, sett ovnen på 170grader varmluft. Ha 50g smør i terninger oppi gryta sammen med hakket pastinakk, tomater og knaskerøtter. Kutt opp halvparten av hvitløken og halvparten av sjalottløken i passende biter, tilsett med tomatene, stjerneanis og kanel.

Sett jerngryta inn i ovnen med lokk, mens du kutter kjøttet i passende grytebiter. Varm opp stekepanna til medium høy varme og ha litt smør oppi. Når smøret starter å nærme seg nøttebrunt kan du starte å brune kjøttet. Ha på litt salt og pepper underveis.

Sett brunet kjøtt til side.

Viktig at du ikke har for mye kjøtt i panna, ellers koker det og blir ikke stekt.

Når alt kjøtt er brunet, tilsetter du resten av hakket hvitløk, sjalottløk og smør i panna. Freses lett til det er blankt. Deretter har du sambal oelek i, samt kraft/buljong. La sambal smelte inn sammen med smakene før du har oppi vann og lar dette få koke sammen i ca 5-10min. Eventuelt kjøttkraft fra bollen med brunet kjøtt blir også med i panna. Tilsett fibersirup mot slutten og la det smelte sammen med krafta.

Ta ut jerngryta fra ovnen og ha krafta fra panna oppi tomatsausen, alt skal med 😊

Rør sammen og tilsett 2dl fløte før grytekjøttet blandes inn. Sett gryta tilbake med lokk inn i ovnen i ca 30 min.

Mens gryta godgjør seg i ovnen kokes hokkaido i biter i ca 5-10 min, til møre. Sil av vann og mos med en stavmikser. Smak til med salt, pepper (eve chili og hvitløkskrydder) og jevn ut med fløte.

Kok brokkoli ved siden av, og du har et nydelig måltid på kalde dager 😊

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg