Mias julerødkål og surkål 😊
Eldste sønnen kunne spist surkålen alene om han hadde hatt mulighet 🙈🤣
Du trenger:
- Ca 3dl vann
- 4-5 Ss sukrin Gold (smakes til)
- 2-3 korker eddik 7% (smakes til)
- 2 korker eplecidereddik (smak til)
- 2st stjerneanis
- 1 kanelstang
- Skrell fra 1 klementin
- Ca 4ss karve
- 1/4 hodekål og rødkål
- Salt og pepper etter smak
- Se tips lenger ned
Slik gjør du
Finn frem to kjeler som rommer ca 2L, den ene har du stjerneanis, kanel og klementinskall og varmer opp i kjelen for å frigjøre smak.
Fordel vann og sukker i kjelene.
Eddik 7% has i kjelen som surkål lages i, eplecidereddik til rødkålen.
Tilsett kål i kjelene når sukker er oppløst, og bland karve inn med surkålen.
La dette få syde under lokk i minst 2t, følg med så vannet ikke fordamper.
Smak til med eddik, salt og pepper underveis.
Tips:
Om du ønsker, kan du tilføre litt ribbefett i surkålen. Smak deg til, og redusere eventuelt mengde vann 👍😊
Plukk ut kanelstang, skall og anis før servering, smakelig måltid 🙌❤
0 kommentarer