Julens lavkarbostappe – ypperlig til pinnekjøtt

Lever man strikt lavkarbo, er kålrotstappa ikke helt det tilbehøret som passer inn i jula.

Det fins heldigvis gode alternativer der ute, som passer ypperlig til både pinnekjøtt og annen salt tradisjonsmat.

Du trenger

  • 1 stor sellerirot/2 små (lik mengde du ville brukt i kålrotstappa)
  • 1 pose minigulrøtter (2-300g)
  • 1 pastinakk (kan sløyfes)
  • 2ss smør
  • 1-2dl fløte og kraft (etter smak og konsistens)
  • 1krm muskat
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du

Kutt opp sellerirot og pastinakk i passende biter og ha i en kjele med minigulrøtter og vann, kokes i ca 10 minutter til mørt.

Sil av vannet og tilsett smør. Bruk en stapper eller stavmikser og mos til ønsket konsistens. Smak til med kraft og fløte, så visper du stappa lett opp. Til slutt smaker du til med salt, pepper og muskat.

Til pinnekjøttet har jeg litt av ribbefett fra dampingen i stappa for smak.

En søt og luftig stappe som passer til alt av salt kjøtt.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg