En skikkelig bearnaisesaus kan være utfordrende og tidkrevende i hverdagen å lage. Det fins heldigvis en lettvint måte å lage en saus som er minst like god, jeg bruker denne måten i 9 av 10 ganger!
Jeg foretrekker litt mer piff i smakene og moderert en oppskrift med fremgangsmåte som jeg har funnet fra en annen bloggside.
Inspirasjon kommer fra bloggen til Tanja Foss, Mat fra bunnen. Originalen finner du i linken nederst i innlegget 🤗
Du trenger
- 4 eggeplommer
- 250 g smør
- 1-2 ts hvitvinseddik
- 2 ss estragon
- 1dl fløte
- 1/2 ts salt
- 1/2 Chili finhakket
- 1 stort fedd hvitløk finhakket
Varm opp en gryte med vann som skal brukes til vannbad. Skru ned varmen slik at vannet ikke fosskoker. Sett en bolle/stor glasskål som tåler varme oppi gryten, uten at bunnen treffer vannet. Ha i eggeplommene og pisk de litt, tilsett så hvitløk og chili og bland dette godt inn. Del romtemperert smør i terninger og visp inn litt om gangen med eggeplommene. Ha i fløte, estragon og salt og pisk lett. Smak til med hvitvinseddik.
Pisk opp sausen før servering, og du har en fyldig, smakfull “bearnaise” som passer til alt kjøtt 🤩🥰
Originalversjonen fra bloggen Mat fra bunnen, finner du her:
https://matfrabunnenfb.blogg.no/1527708876_lettvint_bernaise.html