Juksebearnaise med chili og hvitløk

En skikkelig bearnaisesaus kan være utfordrende og tidkrevende i hverdagen å lage. Det fins heldigvis en lettvint måte å lage en saus som er minst like god, jeg bruker denne måten i 9 av 10 ganger!

Jeg foretrekker litt mer piff i smakene og moderert en oppskrift med fremgangsmåte som jeg har funnet fra en annen bloggside.

Inspirasjon kommer fra bloggen til Tanja Foss, Mat fra bunnen. Originalen finner du i linken nederst i innlegget 🤗

Du trenger 

  • 4 eggeplommer
  • 250 g smør
  • 1-2 ts hvitvinseddik
  • 2 ss estragon
  • 1dl fløte
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 Chili finhakket
  • 1 stort fedd hvitløk finhakket

Varm opp en gryte med vann som skal brukes til vannbad. Skru ned varmen slik at vannet ikke fosskoker. Sett en bolle/stor glasskål som tåler varme oppi gryten, uten at bunnen treffer vannet. Ha i eggeplommene og pisk de litt, tilsett så hvitløk og chili og bland dette godt inn. Del romtemperert smør i terninger og visp inn litt om gangen med eggeplommene. Ha i fløte, estragon og salt og pisk lett. Smak til med hvitvinseddik.

Pisk opp sausen før servering, og du har en fyldig, smakfull “bearnaise” som passer til alt kjøtt 🤩🥰

Juksebearnaise med chili og hvitløk

Originalversjonen fra bloggen Mat fra bunnen, finner du her:

https://matfrabunnenfb.blogg.no/1527708876_lettvint_bernaise.html

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg