Hvit baconsurret asparges med deilig hollandaise

Asparges er på topp nå i mai/juni, og det er så fantastisk å bruke lokale råvarer så lenge det lar seg gjøre 🙂

Retten kan selvsagt lages ellers i året, men smaker ekstra godt nå på våren og forsommeren.

Du trenger

  • 1 god bunt hvit asparges 4 pr pers
  • 1 remse bacon pr asparges
  • 3 stk eggeplommer
  • 150 g smør
  • 1 ss kaldt vann
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 2ss kaldt smør
  • salt og pepper etter smak

Slik gjør du

Kutt endene på aspargesen, skyll og skrell de lett med potetskrelleren. Surr bacon rundt de og stek i stekepanna/grilles på medium sterk varme til baconet får en deilig skorpe og aspargesen al dente.

Mens aspargesen steker, smeltes 150g smør i ei kjele og settes til side. Den skal brukes lunken til montering av sausen.

Sett asparges til side (gjerne hold varmt) mens du lager hollandaise.

Skill eggene og ha plommer i en liten kjele. Pisk kraftig, tilsett kaldt vann, sitronsaft og 0,5ts salt, pisk videre.

Tilsett 1 ss kaldt smør og sett kjelen på svært svak varme. Rør jevnt mens det sakte varmes opp og eggeplommene begynner å tykne.

Når du ser bunnen av kjelen når du rører, tar du kjelen av platen og pisker inn ytterligere 1 ss kaldt smør. Nå kan du helle det lunkne smøret i eggemassen i en syltynn stråle mens du rører kraftig.

Bruk bare det gule smøret og ikke bunnfallet som er melkeproteiner og salt. Og det vil vi ikke ha oppi sausen!

Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.

(Tips; om sausen ser ut til å skille seg, kan du prøve å tilsette litt kaldt vann i en tynn stråle mens du fortsatt visper)

Nydelig forrett, mellomrett eller kveldskos!

 

 

For å følge bloggen og få varsler ved nye innlegg, er det bare å registrere seg via denne linken 🙂

Håper du ønsker å være med meg i vår lille, rare matverden 🙂

Follow my blog with Bloglovin
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg