Hvalbiffgryte

Hvalbiff er et nydelig protein vi ikke spiser så ofte, men det er en glede hver gang vi har det hjemme. Denne uka var det grytekjøtt å finne til en god pris på Spar her ved oss. 

Du trenger

  • 800g biffkjøtt av hval
  • Ca 3dl fløte 
  • 2ss creme fraiche 
  • 6 fedd hvitløk (kan reduseres)
  • 1 løk
  • 1 paprika
  • 8 store champignon (skivet/ternet)
  • 1 sellerirot
  • Tomater (her brukt rødmetomat)
  • Salt
  • Pepper
  • Rosépepper 
  • Chilikrydder
  • Løkpulver
  • Tørket ramsløk
  • Smør 

Slik gjør du

Finhakk 4 fedd hvitløk og brun litt smør i ei jerngryte før halvparten av hvitløken tilsettes. Brun litt og litt hvalkjøtt mens du krydrer med salt, pepper og chilikrydder. Jeg delte opp og brunet i 4 omganger. Tilfør mer hvitløk og smør innimellom bruningen. Sett kjøtt til side.

Sett ovnen på 200gr over/undervarme, og legg tomater i en smurt ildfast form med salt på.

Litt mer smør, ternet løk og hvitløk tilsettes gryta og la det få surre før du har oppi sopp. Når soppen får en god gylden farge, krydrer du med litt salt og pepper før du tilsetter fløte og skrur ned plata så dette får stå å trekke litt. Rør om av og til.

Kutt opp sellerirot og sett til kok i lettsaltet vann. Dette skal koke i ca 10 min. I mens tilsetter du rosépepper og creme fraiche i gryta og lar den få tykne litt. Kutt opp paprika i passende skiver/biter og tilsett gryta sammen med kjøttet. La dette få syde under lokk mens mosen gjør seg ferdig. Rør om av og til.

Finhakk 2 fedd hvitløk. Sil av kokevannet til selleriroten og tilsett hvitløk og litt smør. Bruk en stavmikser og mos dette sammen, en liten dæsj fløte, salt, pepper og ramsløk mot slutten gir en god smak.

Server som på bildet deilig gryte med mos og ovnsbakte salte tomater!

Vel bekomme!

Hvalbiffgryte

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg