Hummerkalas med nydelig fennikelsalat

Ukas festmåltid 🥳🍾

Hummer er ikke hverdagskost hos oss i alle fall, men jeg fikk tak på noen norske frosne fra sesongen som var ❤

Hummeren var ferdig kokt, så der er ikke mye tilberedning foruten hvordan man ønsker den servert.

 

Til serveringen

Kremet fennikelsalat:

• 1/2 fennikel

• 1/2 chili

• saften av 1/2 sitron

• 1 neve frisk koriander

• 2 stilker vårløk

• 1 stilk stangselleri

• 1,5- 2dl crème fraiche

• salt og pepper etter smak

Kutt opp grønnsaker i små biter og ha over i en bolle, chilien finhakkes gjerne.

Bland inn crème fraiche, litt av gangen til du føler det er en fast og kremete konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

(Sitronen som er igjen kan brukes i kokevannet)

Sett kjølig frem til servering

 

Gratinert hummer med smør

Bruk romtemperert smør, så det er lurt å sette ønsket mengde klart på benken før du starter med resten.

Du trenger til 5 medium-store hummer:

• 75g romtemperert smør

• 1/2 chili

• 1-2 fedd hvitløk

• 1 neve koriander

• 1 stilk vårløk

• fennikelblader fra 1 fennikel

Finhakk det grønne og vend inn i smøret til en kremete konsistens.

Hummeren:

Sett ovnen på 180grader varmluft.

En kjele med lettsaltet vann med 1 delt sitron settes på kok, dette brukes til klørne.

Hummeren legges på rygg og deles slik:

Bruk en tung kniv og del fra midten av halen og ned, deretter motsatt vei.

Her må vi deretter fjerne tarmen som ligger langs med ryggen til hummeren, og magesekken som ligger i hodet.

Fordel de delte hummere på et kledd stekebrett, og ha godt med smør på kjøttet.

Stekebrett med hummer settes midt i ovnen, der skal de stå i 5-7minutter.

Når vannet koker trekker du kjelen fra plata og legger klørne i vannet, la trekke i maks 5min.

La deretter klørne renne av seg før du bruker en hammer og knuser skallet klart for å spise.

(Tips; Bruk gjerne et kjøkkenhåndkle over så du slipper så mye klin. Ta vare på kokevannet for kraft, se tips nederst)

Server med fennikelsalat, sitron, grønn salat og om du har mer smør igjen fra gratineringen 😊

Gode bobler er å anbefale til middagen, en herlig flaske fra Østerrike.

Schlumberger Blanc de Blancs Klassik Brut Nature

Ps:

Ta gjerne vare på kokevannet og skall, jeg kokte dette i 25min og fikk en deilig kraft å ha til fiskemiddager 👍

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg