Når varmen snur og det blir kjølig i lufta, er det en deilig gryte som gjør susen her i hus.
Du trenger
- 3 mellomstore kyllingfileeter
- 3 store chorizo
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stilk stangselleri
- 1 boks kokosmelk
- 2ts sambal oelek (kan reduseres)
- 2ts red currypaste (kan reduseres)
- En håndfull frisk basilikum
- Smør til steking
- Salt og pepper (smakes til)
Slik gjør du
Bruk en mellomstor jerngryte, men om du ikke har det så gjør stekepanna og kjele susen.
Start med å frese løk, 1/2 stangselleri og hvitløk blankt i smør. Deretter bruker du kylling og chorizo i omganger før det settes til side. Bland deretter kokosmelk med currypaste og sambal oelek før kjøttet og resten av stangselleri tilsettes. La dette få et oppkok og trekkes i ca 20 minutter, smak til underveis med salt og pepper og tilsett basilikum mot slutten av koketiden.
Server med salat etter ønske, en klatt creme fraiche kan redusere styrken om ønskelig.
0 kommentarer