Hot kyllinggryte med chorizo

Når varmen snur og det blir kjølig i lufta, er det en deilig gryte som gjør susen her i hus. 

Du trenger

  • 3 mellomstore kyllingfileeter
  • 3 store chorizo
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 boks kokosmelk
  • 2ts sambal oelek (kan reduseres)
  • 2ts red currypaste (kan reduseres)
  • En håndfull frisk basilikum 
  • Smør til steking
  • Salt og pepper (smakes til)

Slik gjør du

Bruk en mellomstor jerngryte, men om du ikke har det så gjør stekepanna og kjele susen.

Start med å frese løk, 1/2 stangselleri og hvitløk blankt i smør. Deretter bruker du kylling og chorizo i omganger før det settes til side. Bland deretter kokosmelk med currypaste og sambal oelek før kjøttet og resten av stangselleri tilsettes. La dette få et oppkok og trekkes i ca 20 minutter, smak til underveis med salt og pepper og tilsett basilikum mot slutten av koketiden.

Server med salat etter ønske, en klatt creme fraiche kan redusere styrken om ønskelig. 

Hot kyllinggryte med chorizo 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg