På høsten er det mange deilige grønnsaker som fylles opp i butikkene. Gresskar er en uvurderlig skatt som er lite benyttet her til lands.
En deilig høstsuppe er ikke å forakte. Benytt muligheten for å tømme kjøleskapet og tilsett hva du har av grønnsaker!
Du trenger
- 1/2 flaskegresskar (ca 4dl kuttet)
- 1/2 hokkaidogresskar (ca 5dl kuttet)
- 1/2 knutekål
- 1/2 blomkål
- 1 pose knaskerøtter
- 3 stilker stangselleri
- 1 chili
- 3-5 fedd hvitløk (avhengig av smak)
- 1ts malt ingefær
- Salt og pepper etter smak
- 3dl fløte
- 2ss olje
Slik gjør du
Kutt opp hvitløk, chili og stangselleri. Dette freses blankt i en passende stor kjele mens du skyller, renser og kutter opp grønnsakene.
(Visste du at skallet til hokkaidogresskar ikke behøver å fjernes? Bare vask det grundig 👍)
Tilsett oppkuttede grønnsaker og fyll opp med vann til det akkurat dekkes. La dette få kokes mørt i ca 10-15 min.
Bruk en stavmikser til suppen er jevn, smak til med malt ingefær, salt og pepper. Tilsett fløte litt etter litt frem til du er fornøyd med smak og konsistens.