Himmelsk omelett

Omelett er både lettvint, mettende og sunt. Fyllet kan varieres ut fra hva som fins i kjøleskapet, en fin måte å bli kvitt litt restemat og lage noe skikkelig digg samtidig.

Mengden er tilpasset fullt måltid for 4 personer. Om det er mektig lunsj, lett middag eller kvelds.

Du trenger

Omelettbasen:

  • 6 store eller 8 små egg
  • 1,5dl fløte
  • 2ts salt
  • 2ts tørket gressløk
  • 1ts pepper

Fyllet

  • 1 squash
  • 400g kyllingfilet (ferdig stekt og strimlet/salatkylling)
  • 10 cherrytomater
  • 3 stilker vårløk
  • 1 neve frisk basilikum
  • 6 store skiver ost
  • 3 ss Olje til steking

Slik gjør du

Pisk sammen egg og salt først før du tilsetter gressløk og pepper og vender inn. Til slutt tilsetter du kremfløten og pisker lett.

Kyllingen rives i passende biter. Kutt opp vårløk, squash i halvmåner og del cherrytomater i 2. Basilikum kan deles lett opp med hendene.

Varm opp ei stekepanne på middels høy varme og tilsett halvparten av oljen. Start med å frese halvparten av kyllingen, squashen og vårløken. Når dette har blitt gjennomvarmt legger du dette på halve siden av stekepanna.

Se bildeeksempel.

Nå heller du over halvparten av omelettrøren og fordeler jevnt. Halvparten av tomatene kan legges over med resten av fyllet sammen med basilikum og 3 osteskiver.

Når du ser omeletten har “satt” seg, bretter du over slik at det blir ett lokk.

Denne deles igjen på 2 porsjoner.

Gjenta prosessen på ny for 2 nye porsjoner.

Serveres med ønsket salat.

 

Himmelsk omelett

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg