Deilig helstekt kylling med smak av sitron er nydelig godt, og metter magen til store og små her hjemme. Barna elsker kylling med crispy skinn, og syntes det var godt å variere fra det ordinære “grillkrydderet” vi ellers får kjøpt i butikken. Enkelt var det også!
Du trenger til 2 voksne og 2 barn
- 1stk stor kylling
- 1 sitron
- 2 stilker selleri
- 4 fedd hvitløk
- Salt og pepper
- Provencekrydder
- 1 chili
- 1 brokkoli
- Salat
- Paprika
- Smør
Fremgangsmåte
Start med å dele sitronen i 2, press ut en del sitronsaft og gni så mye saft på kyllingen du får til, også under skinnet. Del deretter sitronen i mindre biter og fyll inni. Kutt deretter opp selleristang, knus fedd med hvitløk og del en chili i 2-3 biter som has inni med sitronen. Bind opp lårene slik at fyllet holder seg på plass. Fortsett med å krydre kyllingen med salt, pepper og provencekrydder før den legges i ei ildfast form sammen med noen klatter smør.
Sett et steketermometer i den tykkeste delen av brystet. Stek kyllingen på 170grader varmluft til termometeret viser 66grader, da kan den tas ut for å hvile.
Mens kyllingen hviler, koker du opp brokkoli og lager til salat med paprika. Kyllingen deles opp i lår, vinger og bryst. Her ville ungene ha lår og vinger mens vi voksne spiste brystfileter. Det blir en deilig kraft i formen du kan øse over kjøttet ved servering om ønskelig. Tips; Hvis du har rømme eller creme fraiche, vil en ss av dette på tallerkenen passe ypperlig.