Helstekt kylling med smak av sitron

Deilig helstekt kylling med smak av sitron er nydelig godt, og metter magen til store og små her hjemme. Barna elsker kylling med crispy skinn, og syntes det var godt å variere fra det ordinære “grillkrydderet” vi ellers får kjøpt i butikken. Enkelt var det også!

Du trenger til 2 voksne og 2 barn

  • 1stk stor kylling 
  • 1 sitron
  • 2 stilker selleri
  • 4 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • Provencekrydder 
  • 1 chili
  • 1 brokkoli
  • Salat
  • Paprika 
  • Smør

Fremgangsmåte 

Start med å dele sitronen i 2, press ut en del sitronsaft og gni så mye saft på kyllingen du får til, også under skinnet. Del deretter sitronen i mindre biter og fyll inni. Kutt deretter opp selleristang, knus fedd med hvitløk og del en chili i 2-3 biter som has inni med sitronen. Bind opp lårene slik at fyllet holder seg på plass. Fortsett med å krydre kyllingen med salt, pepper og provencekrydder før den legges i ei ildfast form sammen med noen klatter smør.

Sett et steketermometer i den tykkeste delen av brystet. Stek kyllingen på 170grader varmluft til termometeret viser 66grader, da kan den tas ut for å hvile.

Helstekt sitronkylling

Mens kyllingen hviler, koker du opp brokkoli og lager til salat med paprika. Kyllingen deles opp i lår, vinger og bryst. Her ville ungene ha lår og vinger mens vi voksne spiste brystfileter. Det blir en deilig kraft i formen du kan øse over kjøttet ved servering om ønskelig. Tips; Hvis du har rømme eller creme fraiche, vil en ss av dette på tallerkenen passe ypperlig. 

Tallerken med sitronkylling
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg