Halloweensuppe

31.oktober er det Halloween, og i den anledning er det mange som skjærer ut gresskar som pynt. Det er overraskende mange som faktisk kaster innmaten, mens det i realiteten blir en fantastisk suppe med masse gode vitaminer!

Her er det blitt en familietradisjon kvelden før kvelden, alle bidrar og vi koser oss med suppe til kveldsmat.

Du trenger

  • Kjøtt fra 2 stk mellomstore gresskar. Hos oss ble det ca 2,5l
  • 7cm ingefærrot
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • Vann til det dekker kjøttet
  • 1 chili (kan reduseres)
  • Salt og pepper etter smak
  • Ca 1,5dl fløte eller kraft (fløte for mer fyldig variant)
  • Chilikrydder (miks fra butikk)

Slik gjør du

Ta av toppen på gresskarene og grav ut fyllet, ha frøene i egen bolle/sil.

Skjær ut gresskarene og bruk alt overflødig kjøtt. Dette kuttes opp i passende biter og legges sammen med resten av kjøttet fra utgravingen.

Kutt opp løk, ingefær og hvitløk. Fres dette i litt olje før du tilsetter gresskarkjøttet. Ha oppi vann til det dekker kjøttet akkurat. La koke sammen til mørt, dette tar ca 15 min.

I mellomtiden renser du og skyller frøene. Tørk disse godt og sett ovnen på 200grader. Spre frøene ut over ei stekeplate med bakepapir og krydre med chilikrydder. Stekes i ca 5 minutter, de skal bli sprø og gode når ferdig.

Når grønnsakene er kokt møre, bruker du en stavmikser å kjører til en tykk suppe. Om den blir for tykk, kan den spes ut med fløte eller kraft. Smak til med salt og pepper.

Nytes med en gang, gjerne med gresskarfrø som topping!

 

Gresskarsuppe med sting

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg