5.mars er den store vaffeldagen, og det må selvsagt feires med noen deilige lavkarbovafler som også er laktosefri.
Du trenger til 8 plater:
- 3,5dl rømme, laktosefri
- 2dl mandelmel eller finkvernet mandler for en grovere variant
- 5 egg
- 4ss Sukrin gold/tagatesse
- 2ts bakepulver
- 1ts kardemomme (toppet)
- 1ts salt
- 2ss fiberhusk
Bland sammen rømme, egg og sukrin og tilsett deretter resten av ingredienser. Dette blandes sammen til en litt fyldig røre. Viktig å la dette få svelle i ca 20 min for at fiberhusken får est ut. Synes du røren blir for tynn, kan du tilsette 1ts om gangen av fiberhusk.
PS; jeg trengte ikke å smøre vaffeljernet.
Serveres med rømme og blåbær her i hus, men pass på syltetøyets næringsinnhold om du skal bruke det i en lavkarbo diett. Vaflene blir ikke veldig søte så om du ønsker søtere vafler, kan du øke med 1ss søtning.
0 kommentarer