Grønne fiskekaker med avokadokrem

Grønt er skjønt, og disse smakfulle fiskekakene er intet unntak! Denne idéen jeg hadde forrige kvelden fikk meg til å lage disse i dag, og jeg angrer så absolutt ikke! 

Du trenger

Til 2 voksne og 2 barn 

  • 800g fisk (lyr, hyse eller torsk)
  • 1/3 purreløk
  • 1 god neve frisk timian
  • 1ss salt og pepper
  • 1-2ss hvitløkspulver
  • 1 stort egg
  • Ca 1dl fløte

Kutt opp purre og legg dette i en bolle med vann slik at skitt og sand faller ned. Del opp fiskefilet i passende biter og ha i en kjøkkenmaskin sammen med krydder, timian og egg. Tørk av purreløken og ha nedi sammen med resten før du kjører sammen til en masse. Tilsett litt fløte av gangen slik at røren ikke blir for tynn.

Fiskekakene stekes i godt smør på middels varme. De blir ganske porøse, så pass på varmen i panna.

Avokadokrem 

  • 2stk modne avokado
  • 1 chili
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 3ss creme fraiche
  • 3ss sitronsaft
  • Salt og pepper etter smak

Kjøres sammen i en kjøkkenmaskin til en kremliknende puré. 

Serveres med salat etter ønske, jeg brukte brokkolispirer i dag. Søt paprika og noen søte cherrytomater ble også med.

Grønne fiskekaker med avokadokrem
Grønne fiskekaker 
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg