Grønt er skjønt, og disse smakfulle fiskekakene er intet unntak! Denne idéen jeg hadde forrige kvelden fikk meg til å lage disse i dag, og jeg angrer så absolutt ikke!
Du trenger
Til 2 voksne og 2 barn
- 800g fisk (lyr, hyse eller torsk)
- 1/3 purreløk
- 1 god neve frisk timian
- 1ss salt og pepper
- 1-2ss hvitløkspulver
- 1 stort egg
- Ca 1dl fløte
Kutt opp purre og legg dette i en bolle med vann slik at skitt og sand faller ned. Del opp fiskefilet i passende biter og ha i en kjøkkenmaskin sammen med krydder, timian og egg. Tørk av purreløken og ha nedi sammen med resten før du kjører sammen til en masse. Tilsett litt fløte av gangen slik at røren ikke blir for tynn.
Fiskekakene stekes i godt smør på middels varme. De blir ganske porøse, så pass på varmen i panna.
Avokadokrem
- 2stk modne avokado
- 1 chili
- 2-3 fedd hvitløk
- 3ss creme fraiche
- 3ss sitronsaft
- Salt og pepper etter smak
Kjøres sammen i en kjøkkenmaskin til en kremliknende puré.
Serveres med salat etter ønske, jeg brukte brokkolispirer i dag. Søt paprika og noen søte cherrytomater ble også med.