Grillet tunfisk med grønn chili

Tunfisk er ikke alltid enkelt å få tak i som ferskvare, denne gang fant jeg porsjonsstykker i frysedisken. 

Første gang jeg har prøvd meg på å lage tunfisk, og det blir absolutt ikke siste gang! Innlegget kommer også med en vinanbefaling.

Du trenger til 4 porsjoner 

Grillet grønn chili marinade 

  • 1 stor grønn chili
  • 1ss hvitløkspulver / 1-2 fedd finhakket hvitløk
  • 1ss paprikapulver
  • 1-2dl rapsolje
  • Saft av 1/2 sitron
  • Salt etter smak

Resten av ingrediensene 

  • 4 porsjonsstykker á 150g tunfisk
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 rød paprika
  • 2 rødløk
  • 2 Chicory salat
  • 4 tomater (vanlige)
  • 2 neper
  • Et par kvaster rosmarin/basilikum
  • 1 liten pose sukkererter

Slik gjør du

Start med marinaden. Grill chilien til den får en god grillet skorpe og blir myk. Avkjøl og fjern frø om ønskelig, det er frøene som gjør styrken. Ha chili og øvrige ingredienser oppi en kjøkkenmaskin/blender og kjør til en tykk marinade. Smak til med salt.

Legg tunfisken i marinaden en stund mens du forbereder resten.

Del opp grønnsaker i passende stykker, løk, neper og Chicory deles i 2. Tomater får et snitt i toppen og legg noen urter nedi, som f.eks basilikum eller rosmarin. Aubergine deles i passende tykke skiver (4stk), og paprika i stykker etter ønske.

Start med å grille løk, tomater og neper til de er halvveis møre i en form med litt olje. Deretter legger du resten av grønt og tunfisken på direkte varme slik at det får en god grillskorpe.

Tunfisken grilles til medium/rå i midten for så tas av for å hvile. Smør gjerne marinade på alt av grønt og tunfisk underveis i grillingen.

Serveres med friske sukkererter på tallerken for ekstra crunch.

Til dette anbefaler jeg en god rosévin fra New Zealand, Matua. Serveres ved 6-8grader kald. Denne har en friskhet som passer til styrken fra måten, og en deilig ettersmak av sitrus.

Vel bekomme!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg