Grillet entrecôte med tilbehør

Entrecôte med marmoreringer og fett er noe av det beste jeg kan få. Kjøttet er full av smak, og la den gjerne mørne litt før du bruker den.

Denne gangen fikk jeg tak i et stykke på ca 800g, som ble grillet helt. Min fremgangsmåte med marinade finner du under her. Oppskrift til 4 porsjoner. 

Du trenger 

  • Hel entrecôte på ca 800g
  • 2 store eller 4 små tomater
  • 1/2 aubergine
  • 4 store champignon, eve 8 små
  • 2 Chicory 
  • 2 rødløk, eve 4 små
  • 2,5-3 dl rapsolje
  • 1dl soyasaus
  • 2ss paprika
  • 3ss hele korn 5pepper
  • 1 chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 kvaster frisk rosmarin
  • 2 kvaster frisk mynte
  • 1 kvast frisk basilikum
  • Salt etter smak

Slik gjør du

Start med marinaden. Bruk en morter til å knuse pepperkornene, finhakk chili, hvitløk og urter. Bruk en form som passer til kjøttet slik at du får gnidd marinaden skikkelig inn. Ha oppi olje, soyasaus, paprika og bland ut, tilsett deretter pepper, urter, chili og hvitløk og bland godt. La det stå å trekke litt før du legger kjøttet i marinaden. La det stå en stund slik at smakene får satt seg litt, og pass på å snu kjøttet med jevne mellomrom.

Tomater, rødløk, champignon og Chicory deles i 2. Aubergine deles i ca 1cm tykke skiver (1 til hver).

Pass på at grillen er god og varm før du bruner alle sidene på entrecôten på direkte varme, smør på marinade fra formen underveis. Når alle sider har fått brunet seg, legges stykket over på indirekte og sett gjerne en temperaturmåler i midten av kjøttbiten. Salte kjøttet og fortsett å smøre med marinaden fra forma hvert 10.minutt. Når kjøttet blir 60 grader, tas den av grillen, og la det hvile.

Mens kjøttet hviler, kan tilbehøret grilles. Bruk gjerne marinaden fra forma som smøres på grønnsakene. Start gjerne med løken slik at den blir god, søt og myk. Etter 5 minutter kan tomater og champignon grilles mørt, til slutt legges Chicory og aubergine på. Disse trenger kun 5-10 min hver seg.

God sommer!

Grilltalerken med entrecôte 
Entrecôte til marinering

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg