Greskinspirert salat

Salat må til, og denne gjør seg godt alene eller ved siden av grillmaten for eksempel.

Oppskriften er beregnet til 4 personer med kjøtt ved siden av, ellers er det passelig mengde til 2 salater om den spises alene.

Du trenger 

  • 1 pose Babyleafmix
  • 1/4 agurk
  • 3 store, eller 4 små tomater
  • 16 små skiver fetaost
  • 1/3 rødløk
  • Oliven
  • Basilikumkrydder
  • 1dl creme fraiche
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • Litt sitronsaft
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Start med hvitløksdressingen. Kutt opp hvitløk og bland godt inn i creme fraiche. Tilsett en liten sprut sitronsaft, salt, pepper og tørket basilikum. La dette stå å trekke i kjøleskap mens du gjør klar resten av salaten.

Fordel grønn salat på tallerkenen, og legg på agurk i skiver. Deretter deler du opp tomater, feta og rødløk i tynne skiver. Legg dette lagvis på agurken og salaten, krydre med litt tørket basilikum, salt og pepper før du har oliven og hvitløksdressing på til slutt.

Jeg kjøper god oliven og feta i ferskvaredisk fra uavhengige butikker. De er bedre på pris og har et mye bedre utvalg. Her er det brukt brune naturelle oliven, og grønne med smak rosmarin og koriander. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg