Aubergine er en undervurdert grønnsak, så har forsøkt å løfte den litt 🤗
Med denne oppskriften har du tilbehør til hvilket som helst kjøtt, eller alene som lunsj med for eksempel litt spekemat ved siden av. Det bokstavelig talt smelter på tungen og har massevis av gode smaker.
Du trenger
- 2 auberginer
- 1 gul løk
- 1 chili
- 2 stilker stangselleri
- 2 fedd hvitløk
- 1 håndfull koriander
- 100g krembrie med trøffel
- 2 stilker vårløk
- 8 mini plommetomat
- Salt og pepper etter smak
- Olje til steking
Slik gjør du
Start med å finhakke løk, hvitløk, chili og stangselleri. Fres dette blankt i litt olje mens du deler aubergine på langs og skraper ut kjøttet. Kutt kjøttet opp i mindre biter og tilsett med resten av grønnsakene og kuttet koriander. Krydre lett med salt og pepper og la det få putre i ca 5 minutter.
Sett ovnen på 180grader varmluft og gjør klar de delte auberginene på en stekeplate med bakepapir.
Tilsett kremosten med grønnsakene og vend om til alt er fordelt. Legg alt som fyll i de uthulede auberginene og sett i ovnen i ca 15min.
Serveres som tilbehør, med kuttet vårløk og minitomater som garnityr.