Fyldig blomkålsuppe

Nå er de gode norske grønnsakene å få tak i, og da er jeg rask med å lage deilige supper. Denne oppskriften gir en mektig og fyldig suppe. Ønsker du en tynnere versjon, sper du ut med mer kraft og fløte.

Du trenger

  • 2 store blomkålhoder
  • 1 stor edel løk
  • 3 stilker stangselleri
  • 3 fedd hvitløk
  • 3dl fløte
  • 40g smør
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Del blomkålen i passende biter og behold 1/4 små buketter som kan brukes i suppa. Jeg har også med en del av de grønne bladene. Gir en fin farge på suppa, og de har også en god del næring i seg.

Kok blomkålen mør i lettsaltet vann ca 10-15 min. Tilsett løk, selleri og hvitløk de siste 5 minuttene. Sil av kokevannet i en egen bolle/kjele, dette brukes til å spe suppen med. Ha smøret med blomkålen og bruk stavmikser til å mose mens du tilsetter kraft, litt og litt. Når suppen er passe tykk tilsetter du fløten og rører mens du gir den et lite oppkok. Tilsett små buketter blomkål og la de trekke i suppen i noen minutter. Smak til med salt og pepper.

 

Fyldig blomkålsuppe
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg