Flesk og osteduppe

Jeg vandret rundt i butikken her en dag og klarte ikke bestemme meg for noe å ha til middag, men med tilbud på sideflesk hos Spar denne uka falt valget på flesk og duppe.

Du trenger

  • 800g lettsaltet sideflesk
  • 1 sjalottløk
  • 50g revet ost (mozarella/cheddar)
  • 2 knutekål
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stilk vårløk
  • 3dl fløte
  • 25g smør
  • Ei neve gressløk
  • Salt og pepper

Slik gjør du 

Start med å steke flesket, krydre med litt pepper underveis. Stekes på medium sterk varme, ta vare på fettet fra flesket. Hold kjøttet varmt i ovnen mens du rensker knutekål. 

Kutt opp kålen i passende deler og kok til mørt. Sil av vannet, men behold noe vann i bunnen av kjelen. Del opp hvitløk og ha oppi sammen med smør, bruk en stavmikser e.l. for å mose til en jevn mos. Tilsett ca 1dl fløte og rør godt om. Vårløk kuttes og vendes inn i mosen. Smak til med salt og pepper.

Duppa lages i stekefettet fra flesket, start gjerne med å bruke stekepanna. Ha hakket sjalottløk og gressløk i fettet som freses blankt, tilsett resten av fløten og varm opp til kokepunktet under omrøring. Ha sausen oppi en kjele og tilsett osten litt av gangen. Rør osten godt ut, smak til med salt og pepper.

Serveres som det er, en enkel salat passer helt sikkert også godt til.

Flesk og osteduppe 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg