Fjellørret med fennikel og persille

Jeg var så heldig å få tak i nydelig fjellørret i fiskedisken, og min sønn var helt klar på at det skulle vi ha til middag!

Du trenger til 4 personer 

  • 2 mellomstore fjellørret 
  • 1/2 fennikel 
  • 3 never frisk kruspersille 
  • Ca 150g meierismør 
  • Salt&pepper
  • Tørket ramsløk
  • 1 sitron 
  • 12-16 asparges (avhengig av str)
  • 1 hode sommerkål/nykål

Slik gjør du

Gjør klar ei langpanne med aluminiumsfolie, og sett ovnen på 200grader. 

Skyll og tørk ørretene, og krydre godt med salt, pepper, ca 70g smør i terninger og tørket ramsløk. Fyll fisken med sitron, fennikel og persille. Sett fisken i ovnen i ca 40 min avhengig av størrelse.

Nykålen skylles og deles i store biter, før den dampes i ca 5-10min sammen med asperges i litt vann og resten av smøret. Dryss over litt salt før servering. 

Fjellørret med nykål
Ovnsbakt fjellørret
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg