Jeg var så heldig å få tak i nydelig fjellørret i fiskedisken, og min sønn var helt klar på at det skulle vi ha til middag!
Du trenger til 4 personer
- 2 mellomstore fjellørret
- 1/2 fennikel
- 3 never frisk kruspersille
- Ca 150g meierismør
- Salt&pepper
- Tørket ramsløk
- 1 sitron
- 12-16 asparges (avhengig av str)
- 1 hode sommerkål/nykål
Slik gjør du
Gjør klar ei langpanne med aluminiumsfolie, og sett ovnen på 200grader.
Skyll og tørk ørretene, og krydre godt med salt, pepper, ca 70g smør i terninger og tørket ramsløk. Fyll fisken med sitron, fennikel og persille. Sett fisken i ovnen i ca 40 min avhengig av størrelse.
Nykålen skylles og deles i store biter, før den dampes i ca 5-10min sammen med asperges i litt vann og resten av smøret. Dryss over litt salt før servering.
0 kommentarer