Fårefilet med pastinakkpuré

I disse opplysningsdager, relatert til NRK sin reportasje om det usynlige matsvinnet, har jeg fått tak i fårefilet av sau!

Alle myter om at det er dårlig kjøtt motbevises, for dette ble aldeles nydelig!

Du trenger

  • 800g fårefilet
  • 2 glass rødvin
  • 1 hvitløk
  • 1 chili
  • 500g kantarell
  • 500g rosenkål (frossen)
  • 4 stk pastinakk
  • 1 stort beger med cherrytomater
  • 3 stilker vårløk
  • 1dl fløte
  • Ca 30g smør
  • Provencekrydder (mix)
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Start gjerne kvelden før (minst 4t) med å marinere filetene. Jeg brukte halve hvitløken og nesten hele chilien, finknuste de i kjøkkenmaskina. Smør filetene inn med Provencekrydder, chili og hvitløk. Legg resten av hvitløken i bunnen av ei form sammen med rødvinen. Sett kjølig under folie i minst 4t. Snu gjerne på de et par ganger i løpet av denne tiden.

Etter marinering tar du ut filetene og gjør klar stekepanna, bør være på en relativt høy varme (7 av 9 her). Ta vare på marinaden. Halvparten av smøret smeltes og det er klart for steking når smøret er nøttebrunt. Brun kjøttet på alle sider før det tas av panna og legges til side. Nå setter jeg på komfyren til 120grader og kjøttet går inn der for ettersteking frem til kjernetemperatur viser 62°C. Da tas kjøttet ut for å hvile.

Om du ønsker en sjysaus, kan du med fordel koke ut stekepanna etter bruning av kjøttet. Tilsett litt og litt av marinaden (smak deg frem) og reduser til du er fornøyd med smak og konsistens.

Skrell og kutt opp pastinakken og resten av hvitløken (3-4 fedd). Kokes mørt i ca 6 min før vannet siles av. Tilsett 1ss smør og fløte (litt av gangen) mens du bruker stavmikseren til en fluffy puré. Kutt opp vårløk og vend inn.

Rosenkål og kantarell stekes om hverandre i panna mens pastinakken kokes mør, bruk smør, salt og pepper mot slutten av steketiden.

Serveres med friske eller ovnsbakte cherrytomater.

Fårefilet med pastinakkpuré

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg