Boller med smak av vanilje

Jeg er over hodet ingen baker, og har måttet teste mange oppskrifter rundt om før jeg har funnet en teknikk som passet for meg.

Oppskrift på bakst er å finne der ute blant mange nettsteder og bloggere, så det har gitt meg inspirasjon å teste mange av de 👍

Du trenger til 6 boller

  • 50g havrefiber
  • 40g fiberhusk (den gule)
  • 1ts tørrgjær
  • 1ts kardemomme
  • 1ss vaniljepulver
  • 50g Nick’s sukkererstatning
  • 5 små egg/4 store
  • 125g fersk mozarella (1pk)
  • 250g cottage cheese (1 liten boks)
  • 1/2 kork eplecidereddik

(Du kan erstatte sukkeret med sukrin gold, ønsker du søte boller må du kanskje øke mengde med 20g)

Slik gjør du 

Forvarm ovnen på 180grader varmluft eller 200grader over/undervarme.

Start med å blande alt det tørre i egen bolle. La osten få renne av seg og ha alt det våte og ostene i en kjøkkenmaskin med kniver. Kjør dette til en glatt masse. Vend inn det tørre og kjør sammen til en deig med hjelp av kjøkkenmaskinen.

Lag boller av deigen, det er en fordel å ha litt olje på hendene, men er ikke nødvendig. Deigen er litt klissete, men veldig smidig 😊

Stekes på nederste midtdel i ca 30-35minutter. Følg med på hevingen, og legg gjerne bakepapir over de siste 10 minutter om de allerede er blitt mørkegyldne.

Her ble disse laget til fastelavn, fylt med krem av vaniljesmak og rørte blåbær ❤

Strø gjerne sukrinmelis på toppen etter de er avkjølt. Nydelig kaffekos ☕😊

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg