Pavlovatrenden har vi hatt en del år her i Norge, og det er en kake vi ser på de aller fleste festbord.
I pinsen feiret vi en forsinket bursdag for husets 10-åring, og han elsker fargen blå. Da måtte jeg selvsagt forsøke å lage en blå pavlova 😂
Marengsbunn som både var lavkarbo og blå viste seg å bli et tålmodighetsprosjekt. Sukkererstatninger gjør ofte at marengsen ikke får så enkel konsistens, men her fungerte det omsider med tagatesse.
En liten piña colada følelse over denne, med vaniljekrem laget på kokosmelk. Fikk mye skryt og var forfriskende god 🤩
Marengsbunn
- 4 eggehviter
- 1/2ts bakepulver
- 1 1/2dl tagatesse
- 1ts hvitvinseddik
- 1/2ts blå fargepaste (kan sløyfes)
Skill plommer og hviter (plommer brukes til kremen) og visp eggehviter stive. Bland så sammen tagatesse og bakepulver som vispes med eggehviter til det dannes topper. Tilsett eddik og fargepaste til slutt frem til dette får fordelt seg og du er fornøyd med fargen.
Forvarm ovnen til 200grader varmluft mens du fordeler marengsen på en bakepapirkledd stekeplate.
Stekes på 120grader varmluft midt i ovnen i ca 50-60min. Følg med og legg gjerne bakepapir over om den blir stekt for mye på kantene. La den stå i ovnen å bli kald, gjerne natten over.
Vaniljekrem med kokosmelk
Du trenger
- 4 eggeplommer
- 4dl kokosmelk (ikke lettversjon)
- 1 vaniljestang
- 2ss sukrinmelis
- 1/2-1ss Johannesbrødkjernemel
- ca 1ts vaniljepulver
- 3dl kremfløte
Skrap frøene av vaniljestangen og tilsett dette med alle ingredienser (foruten vaniljepulveret og kremfløten) i en tykkbunnet kjele.
Start med 1/2ss Johannesbrødkjernemel og tilføy mer ved behov om den ikke tykner. Ha gjerne med stilkene til vaniljestangen også som tas ut før du blander inn med kremfløten.
Varm opp under stadig omrøring på middels høy varme. Når den er passe tykk så kan du smake til om det trengs vaniljepulver. Sett kjølig til kaken skal pyntes, gjerne natten over.
Pisk opp kremfløte og bland vaniljekremen inn med lett pisking. Pynt så kaken med bær som blåbær, jordbær og bringebær. Strø litt pynteblomster og kokosflak på toppen for litt ekstra tropisk smak 🤩