Vi er i det asiatiske hjørnet om dagen her hjemme, og ungene synes det er veldig kjekt med raske smakfulle middager.
Jeg har kjøpt et alternativ for ris på helsekosten i Sverige, merket heter “Better than”. Denne fungerer utmerket, men et alternativ er å lage blomkålris ved å raspe blomkål og ha det i kokende vann i 1 min.
Du trenger
Til saus/marinade
- Ca 0,5 dl soyasaus
- 1-2 chili (avhengig av styrke)
- 2-3 fedd hvitløk (avhengig av styrke)
- 5cm fersk ingefær
- 2ss sukrin gold
- Saften av 1 lime
- 2-3 kvaster frisk koriander
Til wok
- 800g strimlet svinekjøtt
- Paprika (grønn,gul rød) 1 av hver
- 1 løk
- 1 liten brokkoli
- 1 boks Vannkastanjer
- 1 boks Bambusskudd
- Hjertesalat
- Alternativ til ris
- 1 lime
Slik gjør du
Start med marinaden. Kutt opp grønt i biter og kjør dette i foodprosessor sammen med resten av ingrediensene. La kjøttet få marinere seg et par timer.
Stek kjøttet på sterk varme med litt olje og legg til side, ta vare på marinaden som er igjen.
Grønnsaker skylles og kuttes opp. Start med å frese brokkoli og løk, tilsett resten av grønnsakene fortløpende. Kjøttet og resten av sausen tilsettes raskt etter.
Risalternativ har jeg prøvd her, denne må skylles godt og kokes i ca 1 min.
Serveres med et blad fra hjertesalat, noen biter frisk chili, koriander og lime.
Vel bekomme!