Rotmos med knaskerøtter og persillerot

Smakfullt tilbehør til blant annet lam 🤩

Denne mosen er uten fløte, jeg har kun benyttet stekefett fra panna kjøttet er stekt i.

Du trenger

  • 2 poser knaskerøtter
  • 2 store biter persillerot
  • 0,5-1dl stekefett (fra kjøtt stekt i meierismør)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stilk vårløk
  • Salt og pepper, eventuelt annet krydder
  • 0,5dl kokekraft om nødvendig

Slik gjør du

Skyll, rens, kutt opp knaskerøtter og persillerot i passende biter. Mine var ca 5cm store. Del hvitløksbåter i 4.

Kok opp lettsaltet vann i ei passende kjele, kokes møre i ca 10min. Ha oppi hvitløk de siste 3-5minutter.

Sil av kokevannet, ta vare på noe av kraften som kan benyttes til å spe mosen med.

Bruk en potetmoser og stapp i vei, ha litt stekesjy/fett oppi underveis. Spe ut med kokevannet om nødvendig. Ønsker du en glattere mos, kan du bruke en stavmikser 😊

Smak til med krydder, jeg hadde rosmarin med fra stekefett, salt og pepper.

Topp det hele med vårløk.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg