Seifilet med melpanering og stekt løk er noe jeg ble vokst opp med. Innimellom hender det at jeg får skikkelig lyst på mat fra barndommen, men ønsker å fornye meg litt.
Mel er over hodet ikke noe de som lever lavkarbo bør spise, men har funnet en venn i fiberhusken for akkurat denne jobben.
Du trenger
- 700g seifilet
- 1-2 løk
- 100g reker
- 1,5dl creme fraiche
- 1 liten chili
- 3 fedd hvitløk
- Sitronsaft fra 1/2 sitron
- Friske urter som persille, gressløk
- 1 fennikel
- 1 squash
- Fiberhusk til panering
- Smør til steking
- Salt og pepper
Start med chilireker slik at smakene får satt seg. Finhakk chili, hvitløk og ei god neve urter, has over i ei lita bolle. Tilsett creme fraiche og reker og rør sammen, smak til med litt sitronsaft, salt og pepper. Sett kjølig frem til servering.
Seifiletene vendes godt i fiberhusk før de stekes i godt smør, krydre med salt og pepper.
Løk stekes og brunes mørt i ei panne med litt smør, salt og pepper.
Fennikelsalaten lages veldig enkelt med å ta like deler fennikel og squash og kjøres sammen i ei kjøkkenmaskin. Ha litt s&p og sitronsaft over, eventuelt litt finhakket chili og hvitløk for ekstra styrke. En annen variant blir å kutte fennikel og squash i tynne strimler og blande sammen, for et litt mer fancy utseende.
Serveres som på bildet og vel bekomme!