Det er så fort gjort å tenke agurksalat og rømme med laks og ørret. Eller ørret i fløtesaus. Denne gangen ønsket jeg å gjøre noe helt annet, og har laget min egen variant av tomatragù til. Denne tomatsausen har helt himmelske smaker og deilige sprø grønnsaker som komplimenterer ørreten perfekt!
Du trenger
- 2-3 laurbærblad
- 4 nellikspiker
- 1ts kardemomme
- 1ts kanel
- 1ts løkpulver
- Salt og pepper etter smak
- 1 boks Mutti polpa tomater
- 1 edel løk
- 1-2 stilker stangselleri
- 1 grønn og 1 gul paprika
- 1 liten boks vannkastanjer
- 1 neve frisk koriander
- 4 porsjonskoteletter ørret
- Spirer og hjertesalat
- Kokosolje og smør til steking
Slik gjør du
Start med “ragùen”. Ha nellikspiker, laurbærblad, kanel og kardemomme i en middels varm og tørr wokpanne. La aromatene varmes opp og frigjøres før du tilsetter 1ss kokosolje og 1 boks tomater. Varm opp til kokepunktet under omrøring. Kutt opp løk i små båter og stangselleri i passende biter og tilsett tomatene sammen med avrente vannkastanjer. Smak til med løkpulver, salt og pepper. Paprika renses, skylles og kuttes i passende biter og has i mens du steker ørreten. Dette skal småputre i ca 5-10 min, tilsett finhakket koriander mot slutten.
Varm opp en ny stekepanne og tilsett smør, stek ørreten til du ser kjøttet starter å flake seg. Ha gjerne litt salt og pepper på underveis.
Serveres med hjertesalat og spirer.