2 versjoner av hønsesuppe

Høne er en fantastisk råvare som er et kupp med tanke på pris! Finner man tilbud i frysedisken, så er du sikret middag til familien i mange dager for under 200kr!

 Denne oppskriften er basert på suppe dag 1 og restesuppe for dag 2, men det kan du selvsagt endre etter ønske. Dag 2 er en kremet variant med påfyll av kjøtt og grønnsaker.

Du trenger

  • 2-3 høner
  • 1 pakke grillpølser
  • 2 store sellerirot
  • 3 gulrøtter (kan sløyfes mht karbohydrater)
  • 4 stilker stangselleri
  • 1 purreløk
  • 1 løk
  • 1 chili uten frø
  • 1 persillerot
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 store reddiker (flerfarget)
  • 3dl creme fraiche
  • 1/2 sitron
  • 2 biter grønnsaksfond
  • Salt og pepper
  • 4 laubærblad
  • Tørket persille

Skyll hønene og legg de i ei stor kjele. Dekk de med vann og sett på kok. Her kan du fint ha oppi sitron, litt krydder, avskjær fra grønnsaker og hakket hvitløk før å sette smak. La det småputre i ca 2-3 timer før du tar ut hønene og lar de avkjøle seg.

Sil kraften for avskjær og ha oppi rensede og kuttede grønnsaker. Purreløken tas i sist. La dette få stå å putre/småkoke mørt mens du renser hønene for kjøtt. Tilsett kjøttet og la det få trekke i ytterligere 15 min og smak til med krydder før servering.

På dag 2 er ofte suppa best, men du opplever kanskje som meg at det har vært noen grådige kjøttspisere dagen før. Da er det kjekt å tilføre noe ekstra påfyll med enten grønnsaker eller kjøtt. Denne gangen var det pølser jeg hadde for hånd, og det man skulle ha av grønt i kjøleskapet. Tilsett 3dl creme fraiche etter suppen har blitt oppvarmet og rør den ut til en deilig kremet suppe.

Kremet hønsesuppe (dag 2)
Fersk hønsesuppe (dag 1)
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg