Høne er en fantastisk råvare som er et kupp med tanke på pris! Finner man tilbud i frysedisken, så er du sikret middag til familien i mange dager for under 200kr!
Denne oppskriften er basert på suppe dag 1 og restesuppe for dag 2, men det kan du selvsagt endre etter ønske. Dag 2 er en kremet variant med påfyll av kjøtt og grønnsaker.
Du trenger
- 2-3 høner
- 1 pakke grillpølser
- 2 store sellerirot
- 3 gulrøtter (kan sløyfes mht karbohydrater)
- 4 stilker stangselleri
- 1 purreløk
- 1 løk
- 1 chili uten frø
- 1 persillerot
- 4 fedd hvitløk
- 4 store reddiker (flerfarget)
- 3dl creme fraiche
- 1/2 sitron
- 2 biter grønnsaksfond
- Salt og pepper
- 4 laubærblad
- Tørket persille
Skyll hønene og legg de i ei stor kjele. Dekk de med vann og sett på kok. Her kan du fint ha oppi sitron, litt krydder, avskjær fra grønnsaker og hakket hvitløk før å sette smak. La det småputre i ca 2-3 timer før du tar ut hønene og lar de avkjøle seg.
Sil kraften for avskjær og ha oppi rensede og kuttede grønnsaker. Purreløken tas i sist. La dette få stå å putre/småkoke mørt mens du renser hønene for kjøtt. Tilsett kjøttet og la det få trekke i ytterligere 15 min og smak til med krydder før servering.
På dag 2 er ofte suppa best, men du opplever kanskje som meg at det har vært noen grådige kjøttspisere dagen før. Da er det kjekt å tilføre noe ekstra påfyll med enten grønnsaker eller kjøtt. Denne gangen var det pølser jeg hadde for hånd, og det man skulle ha av grønt i kjøleskapet. Tilsett 3dl creme fraiche etter suppen har blitt oppvarmet og rør den ut til en deilig kremet suppe.