2 lags ostekake i porsjonsskåler

Ostekake er godt, men kan ofte bli litt mye å lage i springform til 4 personer. Denne oppskriften er beregnet på 4, og er lett å spise.

Nøttebunn

  • 4 små never hele hasselnøtter
  • 3 små never valnøttkjerner
  • 1,5dl mandelmel
  • 20g smør
  • 1 toppet ss sukrin Gold
  • 1 krm kardemomme
  • 1 strøken ts kanel

Start med å knuse de hele nøttene med en hammer, eller kvern de lett om du ønsker mindre biter. Ha nøtter, mandelmel og smør over i en kjele og rør inn krydder etter hvert som smøret smelter. Fordel nøtteblanding i bunnen av porsjonsskåler/glass før det settes kjølig.

Base til ostekaken

  • 2dl kremfløte
  • 100g philadelfia
  • 1dl seterrømme
  • Skall av 1 sitron
  • 2ts sukrinmelis (kan sløyfes)

Base til gelé

 

Bæregelé

  • 80g tørkede tranebær (1 pose)
  • 100g frosne bær (skogsbærblanding)
  • 1,5dl vann til koking
  • 1 toppet ss sukrin Gold
  • 1/2 pose gelatinpulver
  • Litt vann for å løse opp gelatinen

Sitron og tranebærgelé

  • 80g tranebær (1pose)
  • Saften av 1 sitron, samt skall
  • 1dl vann
  • 1 ss sukrin Gold
  • 1/2 pose gelatinpulver
  • Litt vann å løse opp gelatinen

Montering av ostekaken

Start med å koke opp basen til geléene. Bær og smaker kokes inn med sukker og vann i ca 5 min før de siles av. Sett saften til side og ta gjerne vare på bærene, som kan benyttes til syltetøy, chutney eller pynt.

Fløten til ostekaken piskes og settes til side.

Pisk sammen rømme, ost, sitronskall og smak til med sukrinmelis.

På dette tidspunktet må massen til ostekaken deles i 2. Finn frem 2 rene boller og fordel fløten og ostemassen likt i disse.

Start med å løse opp gelatinen i varmt vann, og fordel i en av bærsaftene ( den du vil ha nederst i ostekaken.) Når denne er avkjølt heller du rolig ned i en av bollene med orstemasse mens du vender alt sammen. Pass på å fordele jevnt før du legger dette på nøttebunnen.

Sett kjølig mens du gjentar prosessen med saften for lag 2.

La stå kjølig minst 2t før servering, pyntes med bær fra kokingen og litt nøtter om ønskelig.

Vel bekomme!

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg