Lavkarbo “frozen yoghurt”

Det nærmer seg vår, og da ønsker vi varme og sol velkommen! Påsken står for døren, og i år er det ekstra viktig å kose seg skikkelig!

Hvorfor ikke lage en superenkel, men smakfull dessert?

Denne kan selvsagt smakstilsettes med de bærene du selv ønsker, her er eksempel med blåbær. De har 7,5g kh pr 100g, så ikke helt forenelig med ketogent kosthold. Alternativt er f.eks å bruke bringebær.

Det finnes så mange andre fordeler med å bruke blåbær innimellom, at jeg unner meg å bruke det en sjelden gang 😊

Denne oppskriften er så enkel at hvem som helst kan lage dette 👏👍❤

 

 

Du trenger

  • 200g bær
  • 2,5dl gresk yoghurt naturell
  • 2ss sukrin gold
  • 1ts vaniljepulver

Slik gjør du

Skyll og rens bærene, varm de opp i en kjele med sukrin gold. La dette få putre sammen til en mos og sukker smeltes, bruk en visp og mos bærene. Sil mosen over i en egen bolle og la dette avkjøles.

Visp opp yoghurt med vaniljepulver, tilsett den avkjølte bærmosen og bland sammen. Frys i passende beholdere dekket med plast ned til ismassen. Frys i ca 4t.

Tips: prøv å lage ispinner i former, supert alternativ til barna!

Ta opp isen i ca 15min før servering, bruk varm serveringsskje å forme isen til passende kuler 🥰

Har her toppet med Sukrin sirup, pynteblomster og bær.

Yoghurtis med blåbær
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg