Min beste “pasta”

Det er pastasausen som er hemmeligheten til en god rett. Jeg er veldig glad i å benytte squash som alternativ til spaghetti, men andre alternativer kan du selvfølgelig benytte.

Her er sausen i fokus, og det ble en storvinner her i hus 🤩

Du trenger
• 2 stjerneanis
• 1 stangselleri
• 3 fedd hvitløk
• 4 knaskerøtter
• 1 liten purreløk
• 1/2 chili
• 2 bokser hakkede tomater
• 1ss tomatpuré
• 1ss sukrin gold
• 1,5dl vann
• 1dl fløte
• salt og pepper
• oregano og basilikum (tørket)
• Rapsolje
• 3ss smør til squash

• 700g karbonadedeig

• Strimlet squash (se tips)

Slik gjør du

Start med å finne ei romslig kjele og sett platen på medium høy varme. Tilsett stjerneanis slik at du får frigjort aromaene. Finhakk hvitløk, chili, kutt stangselleri, halvparten av purreløken (hvit del) og gulrøtter i små biter.
Ha olje i kjelen og fres grønnsakene blanke før tomater tilsettes. Varm opp til kokepunktet før du tilsetter tomatpuré og sukker. La dette få smelte sammen og putre i ønsket tid, gjerne 15 minutter eller mer. Tilsett resten av purreløken mot slutten av koketiden.
I mellomtiden steker du opp karbonadedeig og setter til side, den krydres lett med salt og pepper under steking.
Ikke vask stekepanna dersom du ønsker å lage spaghetti med squash!

Smak på sausen, og tilsett urter/krydder etter ønske. Jeg måtte spe ut med ca 1,5dl vann.

Mias beste “pasta”

 

Tips!
Bruk en spiralizer/strimle squash (1/2 stor squash pr porsjon) mens du steker karbonadedeig.

Når squash er vasket og klare for strimling tilsetter du kjøttet i pastasausen, smak til om det trengs mer salt/krydder. Ha fløte oppi for å runde av etter ønske.

Til squashen brukes stekepanna kjøttet er stekt med. Varm opp til medium varme og smelt smør.
Strimlet squash tilsettes panna og ha på litt salt og pepper. Kan også tilsette et lite fedd finhakket hvitløk. La dette smørstekes i ca 3min.

Squashetti i panna

 

Toppes med revet Västerbottensost eller revet parmesanost.
Litt chili som garnityr gir det hele en ekstra piff.

1 kommentar
    1. Man kan smelte tomatpuré sammen med grønnsakene før hakkede tomater tilsettes så klart. Har testet begge deler, men vi liker denne versjonen best her hjemme 💕 Toppes selvsagt med ønsket ost og mengde 🙈 #elskersykemengderost

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg