Mias inspirerte Pho

Asia har mye gode smaker i sitt kjøkken. Her titter vi til Vietnam og deres nydelige buljongkraft til suppen Pho. Den klare buljongen og smaksammensettinger, er noe jeg ikke kan sammenligne med noe annet.

Tips; ta vare på grønnsaksavskjær i hverdagen og frys det ned. Bruk det når du skal koke kraft.

 

 

Du trenger

Til kraften:

  • 2kg kraftbein
  • Grønnsaksavskjær
  • 1-2 løk
  • 7cm (tommelfinger) ingefær
  • 3 kanelstenger
  • 5 stjerneanis
  • 1ss korianderfrø
  • 1ss fennikelfrø
  • 1ss nellikspiker
  • 1 neve/30g tørket shiitakisopp
  • Ca 30ml sukkerfri fish sauce
  • 1-2ts salt
  • 2ss sukrin Gold

Til serveringen:

  • 800g tynnskåret ytrefilet av okse
  • 4 porsjoner shiratakinudler
  • 1/2 stor purreløk
  • En bunt koriander
  • En bunt mynte
  • 1 pose bønnespirer
  • Hjertesalat (kan sløyfes)
  • 1-2 lime
  • 4 stilker vårløk
  • 1 chili (finstrimlet)
  • 1 rød og 1 grønn strimlet paprika (kan sløyfes)
  • Sriacha saus

Slik gjør du

Start med å brune kraftbein, enten noen minutter under grillen i komfyren, eller i stekepanna. Legg kjøttet over i en stor kjele. Tilsett ca 6L vann og kok opp i ca 10 min, sil av skummet og skyll kjelen og kraftbeina.

Bruk stekepanna og svi av delt løk, varm krydder som kanelstang, stjerneanis, nellikspiker, korianderfrø og fennikelfrø i en tørr panne.

Alt has over i kraftvannet igjen. Del ingefæren i 2 og knus den lett med en morter e.l. som tilsettes krafta, tilsett shiitakisopp og grønnsaksavskjær om du har.

La alt småkoke i ca 2t uten lokk, pass på at det er nok vann til å dekke grønnsaker og kjøtt. Fjern skum med en fiskeøse som kommer opp underveis.

Etter et par timer kan kraften siles av nok en gang. Smak til med salt, sukker og fish sauce.

Ta av ca 1L som nudlene kokes inn i, etterfylle med vann og shiitakisopp med nudlene om ønskelig.

Halvparten av oksekjøttet til servering brunes med litt salt og pepper og legges i egen serveringsskål.

Grønnsaker til servering gjøres klart slik at man selv kan ha på det man ønsker.

Servering

Tynnskåret ustekt kjøtt legges i suppeboller, hell over med kraft før nudler fordeles. Jeg hadde med noe ekstra shiitakisopp fra kraften som vist på bildet.

Ha deretter på det man skulle ønske av grønt og kjøtt, etterfyll med kraft om ønskelig.

Kos dere 🤩🤗

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg