Røkt kolje med wok-grønnsaker

Røkt kolje bringer barndomsminner frem, og det skuffer aldri! Av en eller annen grunn, har dette “forsvunnet” fra fiskedisker her jeg bor. Vi finner mye torsk, sei og laks i dagligvarebutikker og det er synd at vi ikke har nok variasjon her i fiskenasjonen Norge! Det er nok å finne godt gjemt, eller hos fiskehandleren.

Har du barn som kanskje ikke er så glad i fisk, så er dette virkelig å anbefale. Gikk rett hjem hos mine to! Her spiser vi en del fisk ellers, men dette var et festmåltid i forhold.

Denne retten er gjort unna på 20min, så en rask og smakfull hverdagsmiddag 😊

Du trenger

  • 7-800g røkt kolje
  • 1 pose knaskerøtter
  • Stilken av 1 brokkoli
  • 1 rødløk
  • 1 squash
  • 75g smør
  • 1 neve hakket gressløk/4ss tørket
  • Smør/olje til steking

Fyll en passelig stor kjele med vann til kok. Mens vannet koker opp, skjærer du grønnsakene i passende strimler til å wokes.

Når vannet koker opp legger du fiskebitene ned i vannet, skru plata på minimum og lar fisken trekke under lokk i 10 min.

Varm opp wokpanna til medium/høy varme og ha i smør/olje. Wok grønnsaker i 5min. Ha gjerne salt/pepper på om ønskelig.

Mens grønnsakene wokes, smelter du smør i ei lita smørkjele og vender inn gressløk.

Bruk ei fiskesil å ta ut koljestykkene med, server med wokede grønnsaker og gressløksmør 😊

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg