Høstsuppe med gresskar

På høsten er det mange deilige grønnsaker som fylles opp i butikkene. Gresskar er en uvurderlig skatt som er lite benyttet her til lands.

En deilig høstsuppe er ikke å forakte. Benytt muligheten for å tømme kjøleskapet og tilsett hva du har av grønnsaker!

Høstsuppe med gresskar

 

Du trenger

  • 1/2 flaskegresskar (ca 4dl kuttet)
  • 1/2 hokkaidogresskar (ca 5dl kuttet)
  • 1/2 knutekål
  • 1/2 blomkål
  • 1 pose knaskerøtter
  • 3 stilker stangselleri
  • 1 chili
  • 3-5 fedd hvitløk (avhengig av smak)
  • 1ts malt ingefær
  • Salt og pepper etter smak
  • 3dl fløte
  • 2ss olje

Slik gjør du

Kutt opp hvitløk, chili og stangselleri. Dette freses blankt i en passende stor kjele mens du skyller, renser og kutter opp grønnsakene.

(Visste du at skallet til hokkaidogresskar ikke behøver å fjernes? Bare vask det grundig 👍)

Tilsett oppkuttede grønnsaker og fyll opp med vann til det akkurat dekkes. La dette få kokes mørt i ca 10-15 min.

 

Bruk en stavmikser til suppen er jevn, smak til med malt ingefær, salt og pepper. Tilsett fløte litt etter litt frem til du er fornøyd med smak og konsistens.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg